title=

info@woordentekst.nl
038 - 45 25 774
06 - 53 76 80 53

Portfolio

tekstbureauzwolle ic

Nieuw: Dagbesteding voor mensen met hersenletsel in Ommen

22 januari 2016

Heb je een beroerte, ongeluk of hersentumor gehad?  Wil je leren omgaan met de veranderingen en zo veel mogelijk dingen zelfstandig blijven doen? Sinds een aantal maanden kunnen mensen met hersenletsel voor dagactiviteiten terecht in zalencentrum de Kern aan de Bouwstraat in Ommen. De dagbesteding wordt verzorgd door InteraktContour. Rolina en Anneke gaan er inmiddels met veel plezier naar toe.
 
Rolina (63) heeft in 2013 een herseninfarct gehad. Ze kon niet meer praten en haar linkerhand en -been wilden niet meer. Rolina: “Na een revalidatietraject in Clara Feyoena Heem in Hardenberg ben ik inmiddels weer redelijk mobiel. Wel ben ik erg snel moe. ’s Middags moet ik altijd een paar uur slapen. Ik kom bij de dagbesteding om contact te maken met andere mensen. Op dinsdagochtend  drinken we bijvoorbeeld koffie samen met andere bezoekers van de inloop bij de Kern. Ik kan niet zo goed tegen drukte, maar het is heel gezellig. En daarna kan ik weer in alle rust andere activiteiten doen.”
 
Vaardigheden trainen
Om haar linkerhand in het dagelijkse leven goed te kunnen blijven gebruiken, doet Rolina bijvoorbeeld mee aan creatieve activiteiten. “Zo blijf ik mijn hand gebruiken en trainen. Ik doe ook mee aan breinjoggen, dat zijn oefeningen waarbij ik mijn hersens blijf trainen. Samen met senior begeleider Dianne Waterink heb ik leerdoelen vastgesteld, zodat ik ergens naar toe kan werken.”
 
Begrip
Ook Anneke komt graag bij de dagbesteding. “Mijn leven stond in 2013 op z’n kop toen ik een herseninfarct kreeg en ineens niks meer kon. ’s Ochtends was ik nog gewoon aan het werk,
’s middags lag ik op de Intensive Care. Na een revalidatietraject van ruim drie maanden kwam ik thuis te zitten en werd ik depressief. Nu heb ik het erg goed naar mijn zin bij de dagbesteding. Hier begrijpen ze me en helpen ze me verder. Het is fijn om meer iets zinvols te kunnen doen en onder de mensen te zijn.”
 
Mantelzorger ontlasten
Dianne Waterink, senior begeleider van InteraktContour in Ommen en Hardenberg, benadrukt dat dagbesteding ook heel waardevol is voor mantelzorgers. “Mensen met hersenletsel willen liefst zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, maar dat vraagt soms veel van hun partner en familie. Zij worden ontlast en komen even toe aan andere dingen als iemand naar de dagbesteding gaat. ”
 
De dagbesteding in Ommen is iedere dinsdag en donderdag in Zalencentrum De Kern aan de Bouwstraat in Ommen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan gewoon eens langs of neem contact op met Dianne Waterink van InteraktContour, telefoon: 06 51 62 69 45