title=

info@woordentekst.nl
038 - 45 25 774
06 - 53 76 80 53

Portfolio

tekstbureauzwolle ic

Leerlingen ROC van Twente maken lunch voor mensen met hersenletsel bij InteraktContour

9 november 2015

Acht leerlingen van de entree-opleiding dienstverlening en zorg van ROC van Twente hebben donderdag 5 november bij Dagbesteding Oldenzaal aan de Molenstraat een lunch verzorgd voor mensen met hersenletsel. De lunch was de feestelijke afsluiting van de praktijklessen koken die de leerlingen op de dagbestedingslocatie hebben gevolgd. “Wij stellen onze keuken beschikbaar, zodat de leerlingen hier hun praktijkles koken kunnen volgen,” vertelt Miranda Schukkink van InteraktContour. “Met als mooie bijkomstigheid, dat mensen met hersenletsel en leerlingen met elkaar in contact komen.” Iets waar Bertie ter Braak blij mee is: “Het is winst dat er ook andere mensen in het gebouw komen. Je ontmoet nieuwe mensen en het brengt leven in de brouwerij.”
 
De praktijkles koken is een gezamenlijk initiatief van InteraktContour, ROC van Twente en leerwerkbedrijf de Werkwijzer in Oldenzaal. De Werkwijzer begeleidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Suzanne Portier van de Werkwijzer coördineert tevens de praktijkwerkplekken van ROC van Twente. “Ik was op zoek naar een werkplek voor een vrijwilliger en kwam in contact met Miranda van de dagbesteding van InteraktContour. Zij vertelde mij over de mooie, grote keuken op hun dagbestedingslocatie. Zo kwamen we op het idee om samen iets te doen. De praktijkles is een prachtig initiatief en het klikt ook goed tussen de drie partijen.”

Bijzonder
De leerlingen hadden donderdag hun derde praktijkles koken bij Dagbesteding Oldenzaal. ROC-docente Marlinde Kemperink: “De eerste keer kwamen we de keuken verkennen en hebben we zandkoekjes gebakken. Tijdens de tweede les waren het pompoenpannenkoeken en nu hebben de leerlingen geheel zelfstandig een hele lunch verzorgd. Leerling Martin (33) vindt het koken bij InteraktContour prachtig. “Ik vind het ook leuk om contact te hebben met mensen met hersenletsel en met hen te praten. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat het belangrijk is om duidelijk te spreken.” Ook de 19-jarige Chantal vond het bijzonder om hier te koken. “Het maakt mij wel nieuwsgierig naar hoe hersenletsel kan ontstaan.”
 
Samenwerken
Als het aan de drie initiatiefnemers ligt, krijgt de praktijkles koken zeker een vervolg. InteraktContour wil het gebouw ook graag open stellen voor andere lokale bedrijven en/of instellingen. Bij Dagbesteding Oldenzaal werken mensen met hersenletsel aan persoonlijke doelen, zowel individueel als in groepsverband. In het gebouw hebben zij de beschikking over onder meer een computerlokaal, een teken- en schilderruimte en een timmerwerkplaats met daarin diverse machines en gereedschappen. “Wij delen graag onze faciliteiten en werken samen. Zo leren we van elkaar en kunnen we gewoon meer betekenen voor mensen met hersenletsel”, aldus Miranda Schukkink. Momenteel voeren cliënten al diverse klussen uit voor bedrijven in de regio.